Γλώσσα

Παγκόσμια Ημέρα ΕΣ/ΕΗ 2021

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου

8 Μαΐου 2021

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου, γιορτάζεται παγκόσμια κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν. Γύρω από αυτή την ημέρα οργανώνονται διάφορες δράσεις από τις Εθνικές Οργανώσεις Ερυθρού Σταυρού στις διάφορες χώρες. Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.) θα διεξάγει παγκύπριο Έρανο αρχίζοντας από τις 7 Μαΐου 2021.

 

Ο παγκύπριος Έρανος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων του Κ.Ε.Σ., του δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ο Έρανος πραγματοποιείται από τις Μονάδες του Κ.Ε.Σ. σε όλες τις επαρχίες. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα διεξαχθεί με διαφορετικό τρόπο πάντοτε με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και των σχετικών διαταγμάτων της Κυβέρνησης.  

 

Οι κύριες δράσεις του Κ.Ε.Σ. την περίοδο αυτή επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενδεικτικά αναφέρονται:

 

«Έκτακτη Υπηρεσία στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων»

Προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγαθών σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σε περιόδους lockdown γίνεται κατ’ οίκον παράδοση σε ευάλωτα άτομα που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν βοηθηθεί πέραν των 58.000 συνανθρώπων μας.

 

Υπηρεσία «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ»

Τηλεφωνικές συνομιλίες με άτομα τρίτης ηλικίας που αισθάνονται μοναξιά και έχουν ανάγκη την επικοινωνία. Η Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε 175 κλήσεις και έχει προσφέρει συνομιλίες διάρκειας πέραν των 280 ωρών.

 

Ομάδα Πρώτης Παρέμβασης

Η Ομάδα Πρώτης Παρέμβασης, αποτελείται από άτομα εκπαιδευμένα στις Πρώτες Βοήθειες, τη Διάσωση, την Πυρόσβεση, την Ψυχοκοινωνική Στήριξη και τη Διαχείριση Κρίσεων, και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και εγρήγορση ώστε να παρέμβει υποστηρικτικά για κάλυψη μαζικών αναγκών, οποτεδήποτε χρειαστεί.

 

Εγκλωβισμένοι

Καθημερινή κάλυψη των αναγκών των εγκλωβισμένων της Καρπασίας και των Μαρωνίτικων χωριών, από το 1974 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη, όπως εξασφάλιση φαρμάκων, φιαλών και συσκευών οξυγόνου, ιατρικά αναλώσιμα, γυαλιά οράσεως, βοηθήματα κίνησης κ.λπ. Επιπρόσθετα, διενεργείται μεταφορά τους από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας προς νοσοκομεία, κλινικές και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται να μεταβούν.

 

 

Ο Κ.Ε.Σ. εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι στηρίζουν τις δράσεις του, χορηγούς, εθελοντές και προσωπικό, ώστε να καταστεί δυνατή η στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

 

Τρόποι στήριξης του παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού:

 

  • Αποστολή γραπτού μηνύματος SMS στο 7060 με λεκτικό

redcross (κενό) 1 για εισφορές €1

redcross (κενό) 3 για εισφορές €3

redcross (κενό) 5 για εισφορές €5

 

  • Με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

            Τράπεζα Κύπρου IBAN No.:CY35 0020 0113 0000 0005 0579 5000

            Ελληνική Τράπεζα IBAN No.:CY91 0050 0121 0001 2112 3976 1000

            AstroBank IBAN No.:  CY33 0080 0101 0000 0000 0164 8547

 

 

 

         

  • Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου

           www.youtube.com/watch?v=LaxBFcranIQ

 

              

 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter