Γλώσσα

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε σχέση με τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.), στα πλαίσια της ανθρωπιστικής αποστολής του, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες της ευρύτερης περιοχής.

 

Προς τούτο, είναι σε άμεση επαφή με την Διεθνή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies - IFRC), μέσω της οποίας θα συνεισφέρει χρηματικό ποσό στα πλαίσια σχετικής έκκλησης που έχει εξαγγελθεί από το IFRC.

 

Ταυτόχρονα, ο Κ.Ε.Σ., είναι σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση και, πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και την Πολιτική Άμυνα για συντονισμό των δράσεων εντός Κύπρου. Βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα γραφεία του Κ.Ε.Σ. στη Λευκωσία (Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 3, 2063 Στρόβολος, Λευκωσία) είναι ένα από τα Σημεία Συλλογής των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που καθορίζονται στην σχετική Ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, μέχρι και την Παρασκευή 17/02/2023, δηλαδή:

 

  • Ξηρή τροφή (π.χ. κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, αλεύρι, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά/παιδικές τροφές)
  • Υπνόσακοι και υποστρώματα
  • Κουβέρτες
  • Χειμερινά ρούχα και παπούτσια
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Απορρυπαντικά/Είδη καθαρισμού
  • Πάνες παιδιών και ενηλίκων

 

Ο Κ.Ε.Σ. καταβάλλει, επίσης, προσπάθειες για εξασφάλιση από φαρμακευτικές εταιρείες, καθορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που έχουν ζητηθεί.

 

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός εκφράζει τις ευχαριστίες και την ιδιαίτερη εκτίμησή του προς την κυπριακή κοινωνία, που για μία ακόμη φορά επιδεικνύει αισθήματα ανθρωπισμού και ετοιμότητας να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter