Γλώσσα

Ανακοίνωση θανάτου Mustafa Hami

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟΥ Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜUSTAFA HAMI

 

 

Έφυγε χθες Δευτέρα, 3 του Γενάρη 2022, το πρωί από τη ζωή, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, μ. Mustafa Hami. Ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος,  ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας αγαπητός φίλος για όσους τον γνώρισαν, ένας ευσυνείδητος γιατρός, ένας εξαίρετος πατριώτης, ένας γνήσιος Κύπριος. Άνθρωπος ήσυχος, μειλίχιος, χαμηλών τόνων, που τον χαρακτήριζε μια διακριτική αξιοπρέπεια που πρόβαλλε κραυγαλέα την θετική ταπεινότητα του χαρακτήρα του!

 

Η αταλάντευτη πίστη του στον Όρκο του Ιπποκράτη και οι γεμάτες αγάπη και ανθρωπισμό επιλογές στη ζωή του, τον κατέταξαν στην μικρή αλλά καταξιωμένη ομάδα των γιατρών που έβαζαν τους ασθενείς τους όχι μόνο πιο ψηλά από τον εαυτό τους, αλλά και πιο ψηλά και από την ίδια την οικογένεια τους. Τον γιατρό που οι πολλοί ασθενείς του, ιδιαίτερα στα χωριά που υπηρέτησε, τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη γιατί ήταν από εκείνους που θεράπευαν τους άπορους ασθενείς τους χωρίς καμιά επιβάρυνση.

 

Η άρνησή του να συμβιβαστεί με τις αρχές και τα πιστεύω του, είχε μεγάλο κόστος στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του, με αποτέλεσμα να περιπέσει στην δυσμένεια των κατοχικών αρχών και να υποστεί διωγμούς και ακόμα και εκτοπισμό με διορισμούς σε μακρινά χωριά.

 

Παρ’ όλη τη συνεχή καταδίωξη και περιθωριοποίηση του, η αναγνώριση του ήθους και της προσφοράς του, τού επέτρεψε να διατελέσει για κάποια περίοδο και Πρόεδρος του τουρκοκυπριακού ιατρικού συλλόγου. Γι’ αυτό και σε ανακοίνωση του συλλόγου, ο Πρόεδρος του ανέφερε ότι «ήταν άνθρωπος που υπερασπιζόταν τις αλήθειες στις οποίες πίστευε με το κεφάλι ψηλά και ότι ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια, τόσο για το επάγγελμα, όσο και την κοινωνία».

 

Σε μια στιγμή υπέρβασης, ο μ. Mustafa Hami, αγνοώντας ενδεχόμενους κινδύνους, αποφάσισε να αποδεχθεί πρόταση να αναλάβει τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

 

Όπως συνήθιζε, αγνόησε με αποφασιστικότητα κάθε επίκριση και όπως σε όλη τη ζωή του, υιοθέτησε αυτό που του υπαγόρευε ο ακέραιος χαρακτήρας και η συνείδησή του και μέχρι το τέλος της ζωής του, παρ’ όλη τη μεγάλη ηλικία και τα προβλήματα υγείας του, εκτέλεσε με συνέπεια και στο ακέραιο τα καθήκοντά του και υπηρέτησε με πίστη τις πανανθρώπινες αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

 

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός αποφάσισε:

  • Να εκφράσει στη σύζυγο του Ceyhun και τον γιο του Neyzat τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια τους.
  • Σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του να αναρτήσει μεσίστια τη σημαία του στα Γραφεία Διοίκησης για τρεις μέρες.
  • Να εκδώσει την παρούσα Ανακοίνωση για το θάνατό του.
  • Να κάνει εισφορά ύψους €2.000,00 στο Τουρκοκυπριακό ίδρυμα για ανάπηρα παιδιά το οποίο στεγάζεται στον χώρο που πριν την εισβολή στεγαζόταν στο Παιδικό  Αναρρωτήριο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στην Κερύνεια,  και
  • Να ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου για την απώλεια.

 

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter