Γλώσσα

Ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

Ενόψει των ενόπλων συγκρούσεων στην Ουκρανία που άρχισαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και της επακόλουθης ανθρωπιστικής κρίσης, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.), στα πλαίσια της ανθρωπιστικής αποστολής του, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό.

 

Προς τούτο, βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό καθώς και τoν Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο προς τους οποίους εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και ετοιμότητά του για στήριξη. Συναφώς, ο Κ.Ε.Σ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε όλες τις επαρχίες για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ουκρανούς που έχουν ανάγκη, είτε αυτοί ήδη διαμένουν στην Κύπρο είτε θα φθάσουν στη χώρα μας ως επακόλουθο της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Προς τούτο έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Παράλληλα, ο Κ.Ε.Σ., ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού για παροχή οικονομικής βοήθειας, αποφάσισε όπως  συνεισφέρει το ποσό των €10.000,00 από τα ταμεία έκτακτης ανάγκης, ως ένδειξη αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία.

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter