Γλώσσα

Έρανος

Ο Έρανος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (πρώην  έρανος «Από Πόρτα σε Πόρτα») πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1991 από τον Κλάδο Λεμεσού του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Δύο χρόνια μετά, το 1993, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό, γίνεται παγκύπριος και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ως η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.).

 

Στον παγκύπριο έρανο λαμβάνουν μέρος όλες οι Μονάδες του Κ.Ε.Σ. με τους εκατοντάδες εθελοντές τους που χτυπούν τις πόρτες αλλά και τις καρδιές μας υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής κάποιου συνανθρώπου μας.

 

 

Ο παγκύπριος Έρανος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού που αποτελεί τη συλλογική έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης του λαού της Κύπρου, πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στις 8 Μαΐου και διαρκεί περίπου δέκα ημέρες. Ένας ή περισσότεροι χορηγοί αναλαμβάνουν την κάλυψη μέρους ή όλων των εξόδων του. Η εξαγγελία της έναρξης του εράνου γίνεται στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης διεξάγεται αιμοδοσία.   

 

Από την επιτυχία του εράνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η ομαλή λειτουργία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και η υλοποίηση των προγραμμάτων του, σημαντικότερο από τα οποία είναι και παραμένει από το 1957 που ιδρύθηκε, το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κ.Ε.Σ. "Στέλλα Σουλιώτη" (πρώην Παιδικό Αναρρωτήριο). 

 

Ανοίξατε κι εσείς την καρδιά σας στον παγκύπριο Έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Η συνεισφορά σας θα συμβάλει σημαντικά στη συνέχιση του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου και την απάμβλυνση του πόνου από τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

 

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!