Γλώσσα

Ανθρωπιστική βοήθεια σε μετανάστες

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

 

 

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.), στα πλαίσια του ρόλου του ως επικουρικό σώμα των δημοσίων αρχών για ανθρωπιστικά θέματα, στηρίζει την Κυβέρνηση παρέχοντας είδη υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης σε μετανάστες, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Η παροχή αυτών των ειδών αφορά υποχρέωση της Κυβέρνησης. Ο Κ.Ε.Σ. παρέχει πακέτα υγιεινής σε όλους τους νεοεισερχόμενους μετανάστες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, σύμφωνα με την ενημέρωση που του δίνεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.

 

Η αξιολόγηση αναγκών όλων των ατόμων που διαμένουν στο Κέντρο «Πουρνάρα» είναι υποχρέωση των Κρατικών Υπηρεσιών. Στο παρόν στάδιο, η αξιολόγηση διενεργείται από τη διαχειρίστρια εταιρεία του Κέντρου «Πουρνάρα»  την CODECA σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ο Κ.Ε.Σ., εφόσον διαπιστώσει, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στα άτομα που του έχουν υποδειχθεί ότι έχουν ανάγκες και με τα οποία έρχεται σε επαφή, τις καλύπτει.

 

Εφόσον διαπιστωθεί ανάγκη για παπούτσια, παντόφλες και ρουχισμό και γνωστοποιηθεί στον Κ.Ε.Σ., τότε καταβάλλεται προσπάθεια για ικανοποίηση της. Ως εκ τούτου, ο Κ.Ε.Σ. παρέχει αυτά τα είδη σε μεμονωμένες περιπτώσεις και μετά από αξιολόγηση ανάγκης, τα οποία εξασφαλίζει είτε μέσω δωρεών είτε μέσω χρηματοδότησης.

 

Επιπρόσθετα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και μετά από αίτημα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ο Κ.Ε.Σ. παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια τόσο σε ασυνόδευτους ανήλικους όσο και σε ενήλικες. Στα πλαίσια αυτά, τον περασμένο Δεκέμβριο 2021, ζητήθηκε και δόθηκαν από τον Κ.Ε.Σ. παπούτσια σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους που την περίοδο εκείνη βρίσκονταν στο Κέντρο «Πουρνάρα».

 

Οι Μετανάστες που διαμένουν εκτός των Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας απευθύνονται στους Κλάδους του Κ.Ε.Σ. παγκύπρια για οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια χρειαστούν, η οποία ικανοποιείται στη βάση καθορισμένων κριτηρίων.  

 

Ο Κ.Ε.Σ. καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για ικανοποίηση των αναγκών των μεταναστών, καθώς έχει φτάσει στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του.

 

 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter