Γλώσσα

Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών

Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.), σαν μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου προσφέρει διεθνείς υπηρεσίες εντοπισμού προσώπων και διανομής μηνυμάτων που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση και διατήρηση δεσμών και επανασύνδεση μελών οικογενειών και συγγενών που έχουν χωριστεί λόγω εμπόλεμων συγκρούσεων, φυσικών και άλλων καταστροφών.

 

Οι υπηρεσίες αυτές και άλλες περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται η βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, προσφέρονται μέσω ενός δικτύου 190 Εθνικών Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

 

Η διαδικασία προσφοράς των πιο πάνω υπηρεσιών εξυπακούει τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου στο οποίο καταχωρούνται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του αναζητούμενου, καθώς και του αναζητούντος και το οποίο αποστέλλεται στη συνέχεια για έρευνα στον Ερυθρό Σταυρό της χώρας στην οποία αναζητείται το άτομο.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία Διοίκησης του Κ.Ε.Σ. στη Λευκωσία ή με ένα από τους Κλάδους του Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις πόλεις. 

 

Ιστοσελίδα Restoring Family Links: https://familylinks.icrc.org/en/Pages/Countries/Cyprus.aspx