Γλώσσα

Κλάδος Αμμοχώστου

Κλάδος Αμμοχώστου

Ο Κλάδος Αμμοχώστου αποτελεί μία από τις Θυγατρικές Μονάδες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.)  και πρωτολειτούργησε στην Αμμόχωστο με Πρόεδρο την Eυαγγελία Γαβριηλίδου και Αντιπρόεδρο την Ντίνα Τσίμον.

 

 

 

Ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα  αρχικά στην πόλη και επαρχία  της Αμμοχώστου και αργότερα μετά τον εκτοπισμό του 1974 επανασυγκροτήθηκε στην Λάρνακα όπου συνέχισε τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες βοηθώντας ψυχικά και υλικά τους χιλιάδες πρόσφυγες και λοιπούς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

 

Σήμερα ο Ερυθρός  Σταυρός  Αμμοχώστου  αριθμεί 350 μέλη και εθελοντές, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες από την Αμμόχωστο οπουδήποτε και αν ευρίσκονται καθώς και σε άλλα πρόσωπα που   έχουν ανάγκη τα οποία κατοικούν στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

 

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του είναι και οι ακόλουθες:

  • Μηνιαίες επισκέψεις σε άπορες οικογένειες προσφύγων και αναξιοπαθούντων   συνανθρώπων στη Λάρνακα και στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. 
  • Χρηματική βοήθεια σε άπορους μαθητές και φοιτητές για την αντιμετώπιση των σπουδαστικών τους αναγκών.
  • Κάλυψη της απαραίτητης δαπάνης για λογοθεραπεία και φυσιοθεραπεία παιδιών με ειδικές ανάγκες και άλλων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
  • Τακτικές επισκέψεις σε ηλικιωμένους, αρρώστους, αναπήρους και μονήρη άτομα σε γηροκομεία και Ειδικές Σχολές παιδιών με ειδικές ανάγκες και άλλους χώρους  στη Λάρνακα και Επαρχία Αμμοχώστου με προσφορά δώρων ειδών ένδυσης και υπόδησης και άλλων ειδών. Επισκέψεις σε Δημόσια Νηπιαγωγεία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και προσφορά δώρων στα παιδιά.
  • Παραχώρηση αναπηρικών καρεκλών σε άτομα που έχουν ανάγκη.
  • Αποστολή χρηματικών ποσών και ειδών πρώτης ανάγκης σε χώρες του εξωτερικού  όπου γίνονται σεισμοί , πλήμμυρες και πυρκαγιές ανταποκρινόμενοι στις εκάστοτε εκκλήσεις του IFRC.
  • Συνεισφορά για τη συντήρηση και λειτουργία του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών του Κ.Ε.Σ Στέλλα Σουλιώτη.