Γλώσσα

Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε Μετανάστες

 

 

Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Κέντρο

Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά

 

Πρωταρχικό μέλημα του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.) είναι η πρόληψη και η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση.  Εν μέσω πανδημίας και των περιοριστών μέτρων, η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε είδος σε ευάλωτες ομάδες συνεχίζεται, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Ο Κ.Ε.Σ. διαχρονικά διανέμει ρουχισμό και πακέτα υγιεινής στους διαμένοντες στο Κέντρο Πουρνάρα.  Ο ρουχισμός περιλαμβάνει εσώρουχο, κάλτσες και σετ φόρμας. Το κάθε πακέτο υγιεινής περιλαμβάνει οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα, πετσέτα προσώπου και πετσέτα μπάνιου, σαπούνι, σαμπουάν και μάσκες.  Όσον αφορά τις γυναίκες, δίνονται επιπρόσθετα πετσέτες υγιεινής (σερβιέτες). Στα παιδιά δίνονται παιδικά είδη και παιχνίδι.   Κάθε μήνα επαναλαμβάνεται η διανομή πακέτου υγιεινής και ό,τι άλλο ζητηθεί.  Επίσης, καλύπτεται το κόστος φαρμακευτικής αγωγής, που οι Κρατικές Υπηρεσίες Υγείας δεν καλύπτουν, καθότι οι νεοαφιχθέντες μετανάστες δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα υγείας.

 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, παρά το γεγονός ότι ο Κ.Ε.Σ. ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στο Πουρνάρα ότι εντοπίστηκαν κρούσματα COVID-19, κλιμάκιό του πραγματοποίησε επίσκεψη για την παράδοση επείγουσας φαρμακευτικής αγωγής για τέσσερεις διαμένοντες, όπως είχε ζητηθεί.

 

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκε ότι τα θετικά περιστατικά μεταφέρθηκαν στο EDEN και οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νέο Κέντρο στις Λίμνες.  Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού έγινε σύσταση προς τον Κ.Ε.Σ. για παύση δραστηριοτήτων ως την επομένη. 

 

Ο Κ.Ε.Σ. θα εξακολουθήσει αδιάκοπα τη διανομή ρουχισμού και πακέτων υγιεινής κατά τη διάρκεια των εορτών.  Προτεραιότητά του είναι η παράδοση σετ χειμερινής φόρμας στα παιδιά, καθώς και παιγνίδια στα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Επίσης, θα διανεμηθεί χειμερινός ρουχισμός και πακέτα υγιεινής στους ενήλικες, καθώς και χειμερινά σακάκια τύπου μπουφάν.  Ο ρουχισμός που παρέχεται από τον Κ.Ε.Σ. είναι καινούργιος και το κόστος της αγοράς καλύπτεται από κονδύλια που εξασφαλίζει ο Κ.Ε.Σ. από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Τέλος, τονίζεται ότι οποιοσδήποτε καινούργιος ρουχισμός παραδοθεί στον Κ.Ε.Σ., ενόψει και εκκλήσεων που έγιναν από ιδιώτες προς τούτο, θα διανεμηθεί άμεσα στους διαμένοντες στο Κέντρο Πουρνάρα.

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter