Γλώσσα

Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
 
Ενόψει της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) να προωθήσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για σύσταση Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, θέμα για το οποίο η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έχει αρμοδιότητα να παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.) διοργάνωσε στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2020 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Εθνικές Επιτροπές Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου», στα Γραφεία Διοίκησης του στη Λευκωσία.
 
Η Πρώτη Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Σ., κ. Λήδα Κουρσουμπά, προήδρευσε του σεμιναρίου, το οποίο παρέδωσε η Περιφερειακή Νομικός Σύμβουλος του ICRC, κ. Julie Tenenbaum και η Σύμβουλος του ICRC, κ. Alejandra Calderón.
Η κ. Κουρσουμπά καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την τεράστια ικανοποίησή της και συνεχάρη το ΥΠΕΞ για την πρωτοβουλία του, για σύσταση Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Κύπρο, μάλιστα, με επαρκώς διευρυμένη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και ευχαρίστησε όλες τις Υπηρεσίες για τη θετική ανταπόκριση και συμβολή τους.
 
Στο σεμινάριο μετείχαν αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας και των Υπουργείων και Τμημάτων που έχουν αρμοδιότητα στο θέμα, δηλαδή, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Πολιτικής Άμυνας καθώς και εκπρόσωποι του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και ο Πρόεδρος του ΜΚΟ “James Foundation”, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα.
 
Το σεμινάριο ήταν διαδραστικό. Στο πλαίσιό του δόθηκε πληροφόρηση για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των Εθνικών Επιτροπών Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, καθώς και η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τον ενδεικνυόμενο τρόπο σύστασης και λειτουργίας της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.
 
Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλες οι πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για το επίπεδο του σεμιναρίου καθώς και για το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες οι οποίοι, σύμφωνα με την Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, θα απαρτίζουν την Εθνική Επιτροπή Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου να αποκτήσουν την αναγκαία γνώση, αλλά και να διαβουλευθούν μεταξύ τους για τον ενδεικνυόμενο τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Κύπρο.
 
 
 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter