Γλώσσα

Καταστατικές Συναντήσεις 2022

 

Καταστατικές συναντήσεις του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου 2022

 

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 άρχισαν οι Καταστατικές Συναντήσεις (Statutory Meetings) του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου (Κινήματος) οι οποίες πραγματοποιούνται στη Γενεύη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022.

 

Είναι οι ανώτατες συναντήσεις του Κινήματος οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια. Λόγω της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν το 2021, όπως ήταν προγραμματισμένο. Αποτελούν την πρώτη παγκόσμια συνάντηση με φυσική παρουσία του Κινήματος. Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετέχουν όλα τα μέρη του Κινήματος συμπεριλαμβανομένων και των 192 Εθνικών Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου. Η κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείται από την Α' Αντιπρόεδρο, κ. Λήδα Κουρσουμπά (Επικεφαλής αντιπροσωπείας), την Γενική Διευθύντρια, κ. Χριστίνα Καπαρτή και την Εκπρόσωπο Νεολαίας, κ. Άντρεα Κυριακίδου.

 

Με σλόγκαν "Η Δύναμη του Ανθρωπισμού" (The Power of Humanity), οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στη συζήτηση των προτεραιοτήτων και στη λήψη αποφάσεων και πολιτικών με γνώμονα τον Άνθρωπο. Παράλληλα, θα εξεταστούν διάφοροι τρόποι για μεγιστοποίηση της συλλογικής μας δράσης με εστίαση σε δύο τομείς: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: αντιμετώπιση παγκόσμιων και τοπικών αναγκών και ευάλωτων σημείων και ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ: λογοδοσία, διαφάνεια, ενότητα και βιωσιμότητα του Κινήματος.

 

Στιγμιότυπα από τις Συναντήσεις:

 

                           

                         

                        

 

Στο περιθώριο του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων (Council of Delegates) η Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Λήδα Κουρσουμπά μαζί με την Γενική Διευθύντρια, κ. Χριστίνα Καπαρτή, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), κ. Jagan Chapagain, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Κίνημα γενικά με ειδικότερη αναφορά στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό (Κ.Ε.Σ.). Συζητήθηκε το μεταναστευτικό, η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και οι πολύ πρόσφατοι σεισμοί στο Αφγανιστάν σε σχέση με τους οποίους το Κίνημα ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας οικονομική βοήθεια ύψους CHF750.000.

Συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας και στήριξης του IFRC προς τον Κ.Ε.Σ. Η Α’ Αντιπρόεδρος έδωσε στον Γενικό Γραμματέα τιμητική πλακέτα σε ένδειξη εκτίμησης για την προσωπική στήριξή του καθώς και αυτή της Γραμματείας του IFRC προς τον Κ.Ε.Σ.

 

       

 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter