Γλώσσα

Επίσκεψη Προέδρου IFRC

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) Φραντζέσκο Ρόκκα επισκέπτεται την Κύπρο

 

Λευκωσία, 12 Φεβρουαρίου, 2019 — Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός με χαρά υποδέχεται τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) κ. Φραντζέσκο Ρόκκα ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για 3 μέρες για επίσημη επίσκεψη.

 

Ο κ. Ρόκκα θα συναντηθεί με Κύπριους αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη. Επιπλέον θα αφιερώσει χρόνο για να γνωριστεί με το προσωπικό  και τους εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

 

Ο κ.  Ρόκκα  θα  δώσει  Δημοσιογραφική  Διάσκεψη  με  τοπικά  μέσα  ενημέρωσης την Τετάρτη,                               13 Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ 11:30 π.μ. και 12:30 μ.μ. στα Γραφεία Διοίκησης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, στη Λευκωσία.

 

Η κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε: “Η επίσκεψη του κ. Ρόκκα στην Κύπρο είναι υψίστης σημασίας για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό. Έχει υπό την εποπτεία του συνολικά 191 Εθνικές Οργανώσεις Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή για μας που έχει επιλέξει την Κύπρο για επίσημη επίσκεψη.”

 

“Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός είναι μια από τις μικρές Εθνικές Οργανώσεις, παρόλα αυτά έχει μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς σε θέματα αρωγής προς ευπαθείς μετανάστες.  Μόνο το 2018, έχει βοηθήσει πάνω από 10,000 άτομα, από τα οποία 2,600 ήταν μετανάστες. Περιμένω να δω και από κοντά τη δουλειά που γίνεται εδώ, ειδικά τη συνεισφορά των νεαρών εθελοντών,” δήλωσε ο κ. Ρόκκα.

 

Ο κ. Ρόκκα θα επισκεφθεί επίσης το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη» το οποίο παρέχει θεραπεία και φροντίδα σε παιδιά και νεαρά άτομα με σωματικές και νοητικές δυσκολίες.

 

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός αριθμεί 42 άτομα προσωπικό και 4,000 εθελοντές, με ένα πολύ δραστήριο Τμήμα Νέων. Έχει επίσης 6 Κλάδους και 2 τοπικές μονάδες. Οι τομείς που δραστηριοποιείται είναι αυτοί της μετανάστευσης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρώτων βοηθειών, διαχείρισης κρίσεων, αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών, και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του κ. Ρόκκα, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κ. Χριστίνα Καπαρτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο +357 22 504 400 ή στη Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΙFRC Ευρώπης Corinne Ambler στο +36 704 306 506.

 

Φωτογραφικό υλικό 

  

 

 

 

 

Κάνε μια εισφορά

    Ο Κυπριακός Ερυθρός ...

Περισσότερα
 €5  €10  €25
 €50  €100  €200

Εγγραφή στο Newsletter